Onderhoud


Wil je jouw tas zo mooi mogelijk houden? Ik vertel je graag hoe je jouw tas het beste kan verzorgen. 

Heeft het net geregend en is je tas daardoor nat geworden? Droog hem dan zo snel mogelijk met een schone klamme doek af. Doe dit bij kamertemperatuur, niet bij de zon en niet bij kachel of verwarming. Daardoor kan het leer hard worden en zelfs krimpen. Druppels kunnen een verkleuring op het leer achterlaten, voornamelijk bij lichte kleuren. Het product kan verkleuren door direct zonlicht of zware regen. 

Is de tas nat geworden en heb je alle opgedroogde regendruppels verwijderd? Spuit de tas dan opnieuw in met een waterafstotende kleurloze lederspray. Het is sowieso aan te raden de tas om de paar maanden in te sprayen. Probeer deze eerst even uit op een klein gedeelte (achter of onderkant) van de tas om te zien wat voor effect de spray op de tas heeft. 

Zie je toch nog opgedroogde regendruppels of andere vlekjes zitten? Deze zijn het beste te behandelen met een fijne borstel. Ook kan je een ledersponsje met droogschuim van lederzeep gebruiken. 

Vlekken moet je nooit behandelen met bijtende oplosmiddelen, zoals aceton of benzine.

Suede of nubuck hebben een andere soort verzorging nodig. Daarbij raden we aan een speciale nubuck/suède borstel te gebruiken voor onderhoud. 

Pas op met lichte kleuren leer en donkere spijkerbroeken. Deze kunnen nog wel eens afgeven op het lichte leer. Suede kan in het begin soms ook wel eens afgeven.