Over


Al van jongs af aan ben ik creatief bezig, denk aan tekenen, schilderen en dingen maken. Ik kreeg vanuit huis mee dat je iets moet doen waar je gelukkig van wordt. ‘Ga doen wat je leuk vind en waar je goed in bent en stop niet als het lastig wordt’.

Tijdens mijn studie op het Hout- en Meubileringscollege ontdekte ik mijn passie voor het maken van tassen. Hier voelde ik mij echt op mijn plek. Eindelijk deed ik iets waar ik echt blij van werd. Na een vierjarige studie studeerde ik in 2019 af als ontwerpend tassenmaker in Amsterdam.

Uiteindelijk ben ik geslaagd met een tassencollectie wat uiteindelijk de start betekende voor mijn eigen bedrijf. Begin 2020 startte ik mijn eigen bedrijf op. Met de gedachte ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. Tassen maken kon ik ondertussen natuurlijk al. 

Met Atelier Roosenschoon specialiseer ik me in handgemaakte leren tassen. Deze zijn allemaal speciaal op hun eigen manier. Elke in een verfrissende kleur. Met een bijzonder ontwerp waardoor jij en alle andere mensen aan het denken wordt gezet. Ik benader de standaard tas vanuit een ander perspectief. Daarbij zeg altijd: ‘soms moet je een tas op zijn kop houden om te zien of er nog meer in zit’. 

Mijn collectie is niet seizoensgericht. Dit komt omdat ik geloof in een tijdloze collectie. Ik werk met een standaard collectie van moderne uitgesproken klassiekers. Deze lanceer ik continue in nieuwe, kleine opgaven van verschillende kleuren. Eens in de zoveel tijd ontwerp ik een model in een limited-edition kleur/vormgeving.     

De tassen zijn voornamelijk gemaakt met kwaliteitsleer van restpartijen. Een duurzame manier om partijen die niet goed genoeg waren voor veeleisende afnemers een tweede en beter leven te geven. Je hoort het al, ik houd niet van verspilling. Dat is waarom elk stukje leer dat over is gebleven na het snijden weer gebruikt wordt voor de productie van kleinere accessoires. Elke tas is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Dit gebeurd allemaal in het atelier op de Werf in Alphen aan den Rijn. Dit is ook meteen de plek waar elke tas van begin tot einde gemaakt wordt door één persoon, namelijk mijzelf. Weet je waar ik het allemaal voor doe? Mensen die ik blij kan maken met producten waar ik zelf heel veel liefde en tijd in heb gestopt. 

Ik hoop dat wanneer je een Atelier Roosenschoon tas koopt, je weet dat je een uniek handgemaakt product koopt.